Ndërlidhjet

NEW YORK


Ministrat e jashtëm të Gjermanisë, Brazilit, Indisë dhe Japonisë nuk arritën marrëveshje me Unionin Afrikan në përpjekjet e tyre për zgjërimin e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, por negociatatat do të vazhdojnë javën që vjen.
Ministri i Jashtëm i Gjermanisë Joschka Fischer tha pas takimit në Nju Jork se nuk do të ketë kompromis që anëtarët e rinj të këshillit të mos kenë të drejtën e vetos.
Katër vendet do ta kenë vështirë të marrin dy të tretën e nevojshme nga Asambleja e Përgjithshme pa mbështetjen e vendeve afrikane.
XS
SM
MD
LG