Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara George Bush e ka zgjedhur gjykatësin konservator John Roberts, për ta plotësuar vendin e zbrazët në Gjykatën Supreme.
"Vendimi i Gjykatës Supreme ka ndikim në jetën e çdo amerikani. I nominuari për këtë gjykatë duhet të jetë njeri me tipare madhështore dhe integritet më të lartë, njeri i cili me bindje të plotë do ta mbrojë Kushtetutën dhe përkushtimet tona për barazi para ligjit. Njeriun e tillë e gjeta te John Roberts", tha presidenti Bush.
Nominimi duhet të votohet në Senat.
Gjykata Supreme është njëri nga institucionet më të rëndësishme në Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG