Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Koordinatori i organizatës botërore për ndihmat humanitare tha se Nigeria vuan nga "kriza akute humanitare" sepse bashkësia ndërkombëtare nuk i përfill kërkesat e Kombeve të Bashkuara për ndihma.
Jan Egeland tha se 2.5 milionë qytetarë të Nigerisë, përfshirë 800 mijë fëmijë, kanë nevojë urgjente për ushqim, dhe parashikoi se rreth 150 mijë fëmijë mund të vdesin nga uria e skajshme.
Egeland tha se bota mund ta parandalonte këtë që ndodh, por nuk deshti.
XS
SM
MD
LG