Ndërlidhjet

GUWAHATI\INDI


Një gjykatë indiane ka liruar një person, që është mbajtur në burg dhe në një shtëpi azili për 54 vjet pa u gjykuar asnjëherë. Machanga Lalung, 77 vjecar është arrestuar në vitin 1951 për disa vepra penale, por për të cilat nuk ka pasur prova. Ai është liruar nga spitali si i shëruar plotësisht në vitin 1967, por në të njëjtin vit policia e kishte kthyer sërish ne burg. Në maj Komisioni Kombëtar për të drejtat e njeriut mori këtë rast në duar duke kërkuar lirimin e tij.
XS
SM
MD
LG