Ndërlidhjet

LONDËR


Shkencëtari britanik, Ser Richard Doll, i cili qe i pari që e zbuloi lidhjen ndërmjet pirjes së duhanit dhe kancerit në mushkëri, ka ndërruar jetë në moshën 92 vjeçare.
Në vitet e 40-ta, Doll zbuloi se pirja e duhanit është shkaktari kryesor i kancerit në mushkëri, dhe vetë hoqi dorë nga cigaret.
Puna e tij në lëmin e epidemilogjisë bëri që në 50 vjetët e fundit në mënyrë drastike të bie numri i duhanxhinjve në Britani.
XS
SM
MD
LG