Ndërlidhjet

AMSTERDAM


Një gjyq në Holandë ka dënuar vrasësin e regjisorit Theo Van Gogh me burgim të përjetshëm. I akuzuari, Mohammed Bouyeri, 27 vjeçar, i lindur në Holandë nga prindër marokenë, ka thënë se e ka vrarë Van Goghun për ta mbrojtur islamin. Kjo vrasje, që ndodhi më 2 nëntor të vitit të kaluar, kishte ngritur tensionet racore dhe religjioze në Holandë.
XS
SM
MD
LG