Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kryeministri Bajram Kosumi ka pritur sot shefat e zyrave të vendeve anëtare të Grupit të Kontaktit, të cilët i kanë shprehur atij shqetësimet e këtij mekanizmi lidhur me ngadalësinë e përparimeve në disa fusha, që kryesisht kanë të bëjnë me pakicat.
Shefi i Zyrës Amerikane në Prishtinë, Philip Goldberg, ka thënë se Grupi i Kontaktit është i shqetësuar thellësit lidhur me këto ngadalësime dhe ka këkruar një konsensus të spektrit politik të Kosovës lidhur me decentralizimin dhe kthimin.
Ndërkaq, kryeministri i Kosovës ka thënë se ngadalësimi në procesin e decentralizimit është edhe pasojë r obstruksioneve dhe shantazhimeve të Beogradit.
XS
SM
MD
LG