Ndërlidhjet

PRISHTINË


Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës konsideron se nuk është e pranueshme dhe e qëndrueshme asnjë zgjidhje e statusit që nuk e merr parasysh vullnetin e popullit të Kosovës, ndërkohë që nga forcat politike kërkon, që në vend të luftës për pushtet, të gjejnë gjuhë të përbashkët për çështjen e Kosovës. Akademia në një komunikatë për media drejtuar institucioneve dhe qytetarëve të Kosovës, ka theksuar se zgjidhja e statusit të vendit, mbi bazën e së drejtës për vetëvendosje është e vetmja zgjidhje e drejtë dhe e pranueshme dhe për këtë nuk mund të bëhen negociata.
XS
SM
MD
LG