Ndërlidhjet

PARIS


Presidenti i parë i Bankës Qendrore Evropiane, Vim Duisenberg është gjetur sot i vdekur në shtëpinë e tij në vendin Orange, në jug të Francës, ka kumtuar policia. Nuk janë dhënë detaje të tjera.
70 vjeçari, Vim Duisenberg e kishte udhëhequr Bankën Qendrore Evropiane prej vitit 1998 e deri në vitin 2003 dhe ka luajtur një rol të rëndësishëm në futjen në përdorim të monedhës euro më 1 janar të vitit 2002.
XS
SM
MD
LG