Ndërlidhjet

BEOGRAD


"Operacioni ushtarak i forcave kroate në vitin 1995 që siguroi kontrollin e gjithë territorit të vendit dhe dëbimin e trupave ushtarake e paraushtarake serbe ka qenë i nevojshëm nga pikëpamja ushtarake dhe është kryer sipas konventave ndërkombëtare", ka deklaruar në 10 vjetorin e këtij operacioni për mediat serbe presidenti kroat Stipe Mesiç. Më tej ai ka shtuar se "disa pretendojnë se ngaqë po bënim luftë mbrojtëse, pala kroate nuk mund të kryente krime. Por krime kryhen në çdo luftë dhe autorët e tyre duhen gjykuar".
Mesiç ka deklaruar se Serbia nuk ka bërë katarsisin si shoqëri.
XS
SM
MD
LG