Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kryeministri i Kosovës Bajram Kosumi, zëvendës kryeadministratori Larry Rosin dhe ministri i Kthimit Sllavisha Petkoviq, sot në kampin e Plemetinit në Obiliq, e vunë gurthemelin e 36 banesave për banorët e kampit.
Prej 1999-ës aty janë strehuar pjesëtarët e komunitetit rom, ashkalinj dhe egjiptas.
Me vënien e gurthemelit fillon realizimi i premtimit të UNMIK-ut dhe institucioneve të Kosovës për mbylljen e kampit, i cili nga kryeadministratori Soren Jessen Petersen është quajtur “turpi i Kosovës”.
XS
SM
MD
LG