Ndërlidhjet

HELSINKI


Qeveria e Indonezisë dhe kryengritësit nga provinca Aceh kanë nënshkruar një marrëveshje paqësore historike, që synon t'i japë fund konfliktit 30 vjeçar, i cili la rreth 15 mijë të vdekur.
Sipas marrëveshjes së nënshkruar në kryeqytetin e Finlandës, separatistët janë dakorduar të heqin dorë nga kërkesat për pavarësi, si dhe të çarmatosen dhe demobilizohen.
Jakarta ndërkaq ka premtuar amnistinë, formimin e partive politike në provincën, dhe tërheqjen e trupave deri në fund të vitit.
XS
SM
MD
LG