Ndërlidhjet

PRISHTINË


I dërguari i posacëm i Kombeve të Bashkuara për vlerësimin e përgjitshëm të përmbushjes së standardeve, ambasadori norvegjez Kai Eide, është takuar sot në Prishtinë me ministrin për Kthim dhe Komunitete në Qeverinë e Kosovës, Sllavisha Petkoviq. Pas takimit, Z Eide ka thënë se të gjitha palët, përfshirë këtu edhe autoritetet serbe në Beograd, duhet të heqin dorë nga gjuha nxitëse, për faktin se kjo gjuhë në shumë raste e pengon procesin e kthimit të personave të zhvendosur.
Petkovic, ndërkaq, tha se është arritur pajtueshmëria me z. Eide se procesi i kthtimit duhet të përshpejtohet.
XS
SM
MD
LG