Ndërlidhjet

PARIS


Vendet evropiane janë tërhequr nga bisedimet me Iranin lidhur me programet bërthamore, pasi Teherani ka rifilluar disa nga aktivitetet bërthamore në kundërshtim me premtimin se kjo nuk do të ndodhte derisa bisedimet vazhdojnë.
Ky hap vjen pas hedhjes poshtë nga Irani të propozimit evropian që ofronte bashkëpunim ekonomike dhe politik me Teheranin në shkëmbim të ndërprerjes së programeve bërthamore. Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara dyshojnë se Irani synon të prodhojë armë bërthamore.
XS
SM
MD
LG