Ndërlidhjet

NAXHAF


Kleriku radikal shiitë Moktda al Sadr, ka kërkuar dhënjen fund të përplasjeve të armatosura me një tjetër grup rival shiitë. Al Sadr ka kërkuar nga rivali i tij, kleriku Abdul Aziz al Hakim, të dënojë atë që kanë bërë mbështetësit e tij. Al Sadr tha se faza nëpër të cilën po kalon Iraku kërkon unitet.
Luftimet mes grupeve rivale në fjalë u zhvilluan në disa qytete, Naxhaf, Bagdad, Basra dhe Nasirija.
Kryeministri irakian ka bërë thirrje për qetësi dhe hetime rreth dhunës.
Dhuna është shtuar derisa parlamenti pritet të votojë projekt kushtetutën.
XS
SM
MD
LG