Ndërlidhjet

BAGDAD


Zyrtarët shiitë të Irakut thanë se i kanë ofruar arabëve sunitë një kompromis final mbi projekt-kushtetutën e vendit dhe se janë duke pritur përgjigjen. Një zyrtar shiit ka thënë më herët se presidenti amerikan George Bush u ka kërkuar delegacionit shiit që t'u bëjë lëshime negociatorëve sunitë. Qindra sunitë të Irakut ndërkohë janë tubuar sot në Bakuba dhe Kirkuk për të protestuar kundër projekt-kushtetutës. Protestuesit kërkonin heqjen e një artikulli në Kushtetutë, ku partia bathe emërtohet si grup terrorist dhe idenë e federalizmit.
XS
SM
MD
LG