Ndërlidhjet

GDANSK, POLONI


Sot është 25 vjetori i themelimit të sindikatave të Polonisë, Solidariteti, që vlerësohet se ka luajtur rol udhëheqës në shkatërrimin e komunizmit dhe në ribashkimin e Evropës. Greva e vitit 1980 në portin e Gdanskit përfundoi më 31 gusht, me lindjen e solidaritetit, që ishte sindikata e parë e pavarur në Evropën Lindore.
XS
SM
MD
LG