Ndërlidhjet

NJU ORLEANS


Ekipet e kërkim shpëtimit po vazhdojnë operacionet e tyre për ti gjetur personat që eventualisht i kanë shpëtuar uraganit Katrina. Këto ekipe poashtu po bëjnë kërkime për trupat e pajetë, të atyre që pësuan nga kjo katastrofë natyrore. Kryetari i bashkësisë së Nju Orleansit, Ray Nagin ka thënë se mund të ndodhë që afro 10 mijë persona kanë humbur jetën nga pasojat e uraganit Katrina. Lidhur me uraganin Katrina sot në uashington debatoi edhe qeveria amerikane. Me këtë rast presdienti Bush, pos tjerash, tha:
- Ajo që kam ndërmend të bëjë është ta udhëheqi një hetim për të zbuluar se çka shkoi në rregull dhe çka ishte e gabueshme. Për ne është shumë me rëndësi ti kuptojmë marrëdhëniet ndërmjet qeverisë federale, qeverisë shtetërore dhe qeverive lokale, në rast të katastrofave të këtilla.
XS
SM
MD
LG