Ndërlidhjet

MERDARE


Në vendkalimin kufitar mes Kosovës dhe Serbisë, në Merdar, kthyer trupat e 45 shqiptarëve të vrarë nga forcat serbe gjatë luftës në Kosovë dhe më pas të gjetur nëpër varrezat masive në Serbi. Komisioni i Qeverisë së Kosovës për të Zhdukurit, thotë se ky është grupi i 15-të i kufomave të kthyera nga Serbia. Me kufomat e sotme numri i të kthyerve ka arritur në 611, ndërsa thuhet se kanë mbetur edhe rreth 200 kufoma tjera të zbuluara dhe që presin riatdhesim.
XS
SM
MD
LG