Ndërlidhjet

PRAGË


Sot është dita ndërkombëtare kundër analfabetizmit. Kjo ditë shënohet që nga viti 1965 nën kujdesin e UNESCO, agjencisë së Kombeve të Bashkuara të specializuar në Arsim Shkencë e Kulturë.
Sipas UNESCO-s rreth 800 milionë njerëz mbi 15 vjeç janë analfabetë në gjithë botën. 70% e analfabetëve gjenden në Afrikën nën sahariane, Azinë jugore dhe perëndimore vendet arabe dhe Afrikën e Veriut.
Dy në tre të rritur që janë analfabetë janë gra.
XS
SM
MD
LG