Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Kombet e Bashkuara dhe vendet anëtare janë të vetëdijshme se Kosova nuk mund të mbetet përgjithmonë nën administrimin e KB, kështu që bisedimet për përcaktimin e statusit përfundimtar me siguri do të fillojnë siç pritet nga fundi i këtij viti, e transmeton Associated Press shefin e UNMIK-ut.
"Jam shumë i bindur se nga fundi i vitit, diskutimet për statusin do të kenë filluar. Më nuk është e qëndrueshme Kosova të mbahet në këtë gjendje të përcaktuar nga Këshilli i Sigurimit 6 vjet më parë. Prandaj mendoj se nevoitet një shkallë e fleksibilitetit në mënyrën se si shihet progresi", ka thënë Jessen-Petersen.
XS
SM
MD
LG