Ndërlidhjet

STOKHOLM


Dy shkencëtarë australianë kanë marrë çmimin Nobel në fushën e mjekësisë. Barry Marshall dhe Robin Ëarren e morrën çmimin për studimin e tyre mbi rolin e bakterieve në gastritet dhe ulçrat e stomakut.
Stefan Normark anëtar i Komisionit Nobel në institutin Karolinska me rastin e dhënies së çmimit deklaroi se zbulimet e tyre kanë ngjallur interes të jashtëzakonshëm në të gjithë botën mes kërkuesve çfarë ka rezultuar në në rritje të njohurive dhe kuptimit të lidhjeve shumë të rëndësishme mes infeksioneve kronike, inflamacioneve dhe disa lloje sëmundjesh përfshi kancerin."
Çmimi Nobel në mjekësi hapi dhe serinë e dhënjes së këtij çmimi në fusha të ndryshme për vitin 2005 që ka një vlerë prej 1.3 miliardë dollarësh.
XS
SM
MD
LG