Ndërlidhjet

OSLO


Çmimi Nobel për Paqe për këtë vit u takoi Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike dhe drejtorit të përgjithshëm të saj, Mohammad ElBaradeji. Duke i shpallur fituesit e këtij çmimi prestigjioz, Ole Danbolt Mjoes nga Komiteti norvegjez për çmimin Nobel tha:
- Komiteti norvegjez për çmimin nobel ka vendosur që për vitin 2005 ky çmim t'u takoj në mënyrë të barabartë Agjencisë Ndërkombëtare për Energji Atomike dhe drejtorit të saj të përgjithshëm, Mohamed ElBaradej, për përpjekjet e tyre për parandalimin që energjia bërthamore të përdoret për nevoja ushtarake.
XS
SM
MD
LG