Ndërlidhjet

STOKHOLM


Sot jepet çmimi Nobel për letërsi nga Akademia suedeze. Çmimi Nobel në letërsi është i fundit në rradhën e çmimeve Nobel për këtë vit. Çmimet në fizikë, kimi, mjeksi, letërsi dhe paqe për herë të parë u ndanë në vitin 1901, ndërsa çmimi Nobel në ekonomi filloi të jepej në vitin 1968 nga Banka Qëndrore e Suedisë.
XS
SM
MD
LG