Ndërlidhjet

NJU JORK


Organizata Human Right Watch tha se ekziston rreziku që gjykata e caktuar për të gjykuar ish presidentin e Irakut Saddam Hussein, të shkel standardet ndërkombëtare për gjykim të ndershëm. Organizata tha se problemet me tribunalin dhe statutin e tij përfshijnë mungesën e çfardo nevoje për të provuar fajësinë përtej dyshimit të arsyeshëm si dhe mbrojtjen jo adekuate për të akuzuarit. Saddam Hussein dhe 7 ish zyrtarë të tjerë irakianë do të dalin para gjyqit me 19 tetor për krime në qytetin al Dujail, në vitin 1982.
XS
SM
MD
LG