Ndërlidhjet

HAGË


Një gjykatës i Tribunalit të Kombeve të Bashkuara është shprehur kritik ndaj gjykimit të ish liderit irakian Saddam Hussein, duke thënë se ai nuk do t'i përmbushë standardet e nevojshme të drejtësisë.
Wolfgang Schomburg tha se për gjykimin e Saddamit duhej formuar një gjykatë ndërkombëtare, siç është rasti me Ruandën dhe ish Jugosllavinë.
Scomburg gjithashtu theksoi se Saddami nuk është akuzuar për veprat e rënda, por vetëm për krimet më të vogla.
XS
SM
MD
LG