Ndërlidhjet

PODGORICË


Kryeministri i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq i porositi "të gjithë miqtë nga bashkësia ndërkombëtare se duhet të jenë të përgatitur për realitet të ri në Ballkan në majin e vitit 2006 dhe kjo do të jetë ekzistenca e një shteti të ri – Malit të Zi të pavarur". Në një intervistë për AFP, Gjukanviq tha se "është plotësisht i bindur se rruga e Malit të Zi drejtë pavarësisë është gjëja më e drejtë që duhet bërë".
Ai shtoi se nuk sheh ndonjë lidhje ndërmjet procesit në Mal të Zi dhe në Kosovë. "Çfardo të jetë zgjidhja për Malin e Zi kjo nuk do të ndryshojë asgjë sa i përket Kosovës" tha Gjukanoviq.
XS
SM
MD
LG