Ndërlidhjet

KOPENHAGEN /OTAVA


Si të ndalohet përhapja e virusit të gripit të shpendëve është tema e dy takimeve të ndara që zhvillohen sot një nga Kopenhagen të Danimarkës dhe tjetra në Otava të Kanadasë. Nga virusi në fjalë kanë vdekur mbi 60 persona gjatë tre viteve të fundit në Azinë Juglindore.
Britania ka kërkuar nga Bashkimi Evropian të bllokojë importin e zogjve të egër, derisa zogjtë migrues kanë përhapur virusin në Rusi, Turqi dhe Rumani. Rusia ka thënë se një numër rastesh të reja të gripit të shpendëve janë gjetur në Rusinë qëndrore
XS
SM
MD
LG