Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

NJU JORK


Një hetim i pavarur arriti në përfundimin se politikanët dhe kompanitë ruse ishin shumë të përfshira në abuzimet me programin nafta për ushqim, në Irak. Komisioni i kryesuar nga ish shefi amerikan i Thesarit, Paul Volcker tha se shumat më të mëdha të pagesave të paligjshme për regjimin e Saddam Hussein-it janë bërë përmes ambasadës së Irakut në Moskë.
"Saddam ka mbështetur hapur ato vende, individë apo kompani për të cilat ka menduar se dot ë mbështesin përpjekjet e tij për heqjen e sanksioneve" tha Volcker.
XS
SM
MD
LG