Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti Bush ka kandiduar Samuel Alito për postin e lirë të gjyqtarit në Gjykatën e Lartë të Shteteve të Bashkuara. Alito nëse miratohet si kandidaturë do zëvendësojë gjyqtaren Sandra O'Connor. Alito njihet si gjyqtar me pikëpamje konservatore dhe me intelekt të lartë. Duke e paraqitur kandidaturën e Alitos, presidenti amerikan tha:
"Si një zyrtar i Departamentit të Drejtësisë, prokuror federal dhe gjyqtar në Gjykatën e Apelit të Shteteve të Bashkuara Sam Alito ka dëshmuar njohje të shkëlqyer të ligjit, një angazhim të plotë ndaj drejtësisë dhe është njeri me karakter të fortë", tha Bush.
XS
SM
MD
LG