Ndërlidhjet

PODGORICË


Ambasadori francez në Beograd Ig Perne deklaroi se Franca e "respekton legjitimitetin dhe vendosmërinë" e Malit të Zi, që përmes rrugës demokratike dhe zbatimit të standardeve ndërkombëtare, kjo republikë ta përcaktojë statusin e vet shtetëror-juridik.
Këto komente Perne i bëri pas takimit me kryeministrin malazez Millo Gjukanoviq. Ky i fundit ndërkaq ripërsëriti se Mali i Zi do ta shfrytëzojë të drejtën për organizimin e referendumit për pavarësi.
XS
SM
MD
LG