Ndërlidhjet

NOVI SAD


Zëvendës ambasadori amerikan në Beograd Keith Simmons tha se Shtetet e Bashkuara do të njohin çdo rezultat të referendumit në Malin e Zi, me kusht që ai të organizohet në pajtim parimeve demokratike.
Këto komente, Simmons i ka bërë në një tribunë në Novi Sad, të organizuar nga Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut.
Kryetarja e Komitetit, Sonja Biserko tha se Mali i Zi ka të drejtën e vetëvendosjes, dhe kritikoi Serbinë se në mënyrë aktive ia mohon këtë të drejtë Malit të Zi.
XS
SM
MD
LG