Ndërlidhjet

TEHERAN


Përfaqesues ligjorë të Iranit i bënë thirrje autoriteteve të drejtësisë për lirim te menjëhershëm të disidentit Akbar Ganji. Lirimi i disidentit u kërkua nga një grup deputetësh, ku është përfshire dhe nobelistja për paqe Shirin Ebadi, e cila e ka cilësuar burgosjen e Ganjit si të paligjshme.
Akbar Ganji u dënua në 2001, me 6 vjet burg pas botimit të disa artikujve kundër persekutimit të opozitës, nga zyrtarë të qeverisë.
XS
SM
MD
LG