Ndërlidhjet

PARIS


Qeveria franceze kërkon dhënien fund të akteve të dhunës në vend, që kanë shënuar ditën e nëntë të tyre. Pas një mbledhjeje urgjente të thirrur nga kryeministri francez De Vilpen, ministri i brendshëm Nikolas Sarkozy tha se aktet vandaliste duhet të marrin fund dhe se problemet e lagjeve te komunitetit afrikan pritet të marrin zgjidhje ditet në vijim. "Shkatërrimi i pasurive publike dhe problemet e padrejtesisë në zonat e rrëmujshme do të zgjidhen", tha Sarkozy. Pasojat e deritanishme te krizes janë dramatike, janë djegur rreth 900 automjete dhe shkatërruar me dhjetra mjedise publike. Policia ka arrestuar afro 250 persona.
XS
SM
MD
LG