Ndërlidhjet

NJU JORK


Statusi i Kosovës duhet të vendoset në negociata, është qëndrim i Grupit të Kontaktit në dokumentin e dërguar Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Kofi Anan, Këshillit të Sigurimit, BE-së dhe zyrtarëve në Prishtinë dhe në Beograd.
Në dokument gjithashtu kërkohet që në procesin e bisedimeve të sigurohet pjesëmarrja e serbëve të Kosovës dhe e pakicave të tjera. Grupi i Kontaktit vlerësoi se edhe pas arritjes së zgjidhjes përfundimtare, në Kosovë do të duhet prania ushtarake dhe civile ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG