Ndërlidhjet

VJENË


Ish presidenti slloven Milan Kuçan paralajmëroi kundër pavarësisë së Kosovës, në një intervistë për agjencinë austriake të lajmeve. "Kjo do të ketë pasoja për konfliktet etnike në Serbi e Mal të Zi, Bosnje e Hercegovinë dhe në Maqedoni" tha Kuçan. Sipas tij, "kushdo që bënë presion për zgjidhje të pjesëshme duhet të marrë përgjegjësinë për atë që do të ndodh, jo vetëm për vendin për të cilin propozohet zgjidhja, por edhe për pjesët tjera të rajonit jo stabil". Komentet e Kuçanit janë të kundërta me ato të pasardhësit të tij, Janez Drnovshek, i cili është në favor të pavarësisë për Kosovën.
XS
SM
MD
LG