Ndërlidhjet

DAYTON


Richard Hoolbroke, kryearkitekti i Marrëveshjes së Dejtonit sot e mori Çmimin Dejton për Paqe, për rolin e tij në arritjen e marrëveshjes, e cila i dha fund luftës në Bosnjë-Hercegovinë, para 10 vitesh.
Hoolbroke me këtë rast tha se pas 4 vitesh të neglizhencës së problemeve në Ballkan, administrata e presidentit George Bush tash i është kthyer rajonit dhe e ka inicuar zgjidhjen e çështjes së Kosovës, si dhe reformat në Bosnje.
XS
SM
MD
LG