Ndërlidhjet

KAIRO


Liderët politike irakenë janë mbledhur në Kairo për të diskutuar mbi cështjet e sigurisë dhe stabilitetit në vend. Punimet e konferencës tri ditore u hapën nga presidenti i Egjiptit, Hosni Mubarak , i cili theksoi se pajtimi kombëtar është celësi i një tranzioni të suksesshëm të Irakut. Ndërsa presidenti iraken Jalal Talabani tha se bashkimi kombëtar nuk mund të përfshije pasuesit e rregjimit të vjetër dhe ekstremistët fetare. Takimi i sotëm në Kairo i paraprin përgatitjeve për mbajtjen e konferencës së pajtimit që do të mbahet në Irak në 2006.
XS
SM
MD
LG