Ndërlidhjet

VJENË


Austria, si kryesuese e radhës e Bashkimit Evropian, do të përpiqet që në bisedimet për statusin e Kosovës "të jap kontributin e saj për forcimin e rolit të Bashkimit Evropian në Kosovë". Ky vlerësim është pjesë e programit për politikë të jashtme të Austrisë, duke filluar nga 1 janari, kur Austria merrë presidencën e radhës të Bashkimit Evropian, bënë të ditur agjencia DPA. Gjithashtu, Austria dëshiron të shtyjë përpara negociatat për marrëveshjet e stabilizim-asociimit me Shqipërinë, Serbinë e Malin e Zi dhe Bosnje-Hercegovinën.
XS
SM
MD
LG