Ndërlidhjet

VJENË


Bordi i governatorëve të Agjencisë Ndërkombëtare për Energji Bërthamore u pajtua të shtyjë bisedimet për adresimin e çështjes së programeve atomike të Iranit në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.
"Koha po kalon. Ne, nxisim Iranin që të shqyrtojë seriozisht idenë e Rusisë dhe gjithashtu të bashkëpunojë me Agjencinë" tha njëri nga të dërguarit në Bordin e Agjencisë, Briton Peter Jenkins.
Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe vendet e tjera frikësohen se Irani mund t'i përdorë programet për prodhimin e armëve atomike, mirëpo Teherani thotë se ato janë vetëm për prodhimin e energjisë.
XS
SM
MD
LG