Ndërlidhjet

VJENË


Gjetja e zgjidhjes për Kosovën do të jetë "art i diplomacisë", ka deklaruar Volfgang Petrich, ish përfaqësuesi i lartë ndërkombëtar në Bosnje dhe aktualisht ambasador austriak në Kombet e Bashkuara në Gjenevë.
Petrich tha se tash është hequr dorë nga strategjia 'standardet para statusit' dhe është marrë drejtimi i kundërt.
"Kemi dy qëndrime të kundërta dhe gjetja e zgjidhjes do të jetë art i diplomacisë. Prej tash mund të parashikoj se zgjidhjen do të duhet ta gjejnë negociatorët ndërkombëtarë", ka thënë Petrich.
XS
SM
MD
LG