Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në Prishtinë po mbahet konferenca për viktimat e zhdukjes së dhunshme, burgimeve të paligjshme dhe rrëmbimeve, para, gjatë dhe pas luftës në Kosovë. Konferenca organizohet nga Fondi Humanitar për të Drejtat e Njeriut me përkrahjen e Këshillit të Evropës. Sipas Fondit Humanitar për të Drejtat e Njeriut pothuajse të gjitha 836 kufomat e eks'humuara të shqiptarëve nga varrezat masive në Serbi, kanë qenë civilë.
Vetëm 3 nga kufomat kanë pasur shenjën e UCK-së, ndërsa së paku 60 kanë qenë fëmijë, 25 gra, dhe 40 persona më të vjetër se 70 vjeç.
XS
SM
MD
LG