Ndërlidhjet

RAFAH


Për të parën herë që nga viti 1967, palestinezët prej sot mund të udhëtojnë lirshëm në vendet tjera, pas hapjes zyrtare të pikës kufitare, në Rafah. I dërguari i Bashkimit Evropian për Lindjen e Mesme Marc Otte tha se kur bëhen linja të konfrontimeve, kufijt janë çështje e tmerrshme. "Mirëpo, kur shërbejnë si urë lidhëse ndërmjet njerëzve, shoqërive dhe ekonomive, atëherë ata janë diçka pozitive. Prandaj, Evropa dëshiron të ndihmojë transformimin e kufijve tuaj, në ura", tha Otte.
XS
SM
MD
LG