Ndërlidhjet

TIRANË


Kryenegociatori për cështjen e Kosovës Marti Ahtisari deklaroi në Tiranë se ka mbetur i kënaqur me pretendimin që ka Shqipëria për të qenë aktive, por jo aktore në proçesin e bisedimeve.
"Kohëzgjatja e bisedimeve do të varet nga situata në terren"- tha i dërguari i posacëm i OKB-së për statusin e Kosovës” . Presidenti Moisiu dhe Kryeministri Berisha kanë vlerësuar se statusi i Kosovës duhet të përcaktohet në përputhje me vullnetin e qytetarëve në bashkëpunim me grupin e kontaktit dhe bashkësinë ndërkombëtare dhe shtuan se Kosova nuk duhet të ndahet apo bashkohet me ndonjë shtet tjetër.
XS
SM
MD
LG