Ndërlidhjet

GROZNI


Janë hapur qendrat e votimit në Çeçeni ku mbi 600 mijë votues do kenë mundësinë të marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare, të parat në më shumë se nëntë vjet. Çeçenët kanë votuar për herë të fundit në vitin 1997 kur republika ishte de facto e pavarur pas fitores që kishin shënuar në luftën e viteve 1994-'96 kundër forcave ruse. Një numër organizatash joqeveritare të të drejtave të njeriut, ruse dhe ndërkombëtare, kanë kritikuar këto zgjedhje duke i cilësuar si proces politik.
Në Çeçeni vazhdon të ketë përleshje të armatosura thuajse çdo ditë.
XS
SM
MD
LG