Ndërlidhjet

BAGDAD


Te hënën pritet të mbahet në masa të forta sigurie seanca gjyqësore ndaj Sadam Hysein, pas 5 javë ndërprejeje. Në seancë pritet të mbërijë dhe gjenerali amerikan Ramsey Clark, i cili bën mbrojtjen e Sadamit ne komunitetin ndërkombëtar, dhe do ti bashkangjitet grupit të mbrojtjes së ish diktatorit. Para nisjes ai ka deklaruar se gjykimi duhet të jetë absolutisht i ligjshëm nëe kushtetueshmërinë e tij. Ndërkaq mësohet se policia irakene ka ndaluar 8 arabe në veri të Kirkukut, te cilët dyshohet se po planifikonin vrasjen e një gjyqtari i cili ka përgatitur çështjen kundër Sadamit.
XS
SM
MD
LG