Ndërlidhjet

BERLIN


Ministri i Mbrojtjes i Austrisë Guenther Platter tha se Bashkimi Evropian duhet të angazhohet më shumë në Ballkan, pasi rajoni po hynë në një periudhën e tendosur me zhvillimin e bisedimeve për statusin e Kosovës dhe referendumin eventual për pavarësi në Mal të Zi. Ai tha se vendet evropiane janë zotuar se nuk do të reduktojnë trupat në misionin e NATO-s në Kosovë.
"Nuk duhet të ketë reduktim të trupave në Kosovë. 17.000 ushtarët duhet të mbesin atje" tha Platter, sipas të cilit Bashkimi Evropian duhet të shtojë përfshirjen e tij në Ballkan, sidomos për ndihmën e trajnimit të ushtrive vendore.
XS
SM
MD
LG