Ndërlidhjet

BRUKSEL


Pavarësisht cili do të jetë statusi i Kosovës, "perspektiva evropiane për Kosovën duhet të jetë e qartë" i ka ripërsëritur qëndrimin e Komisionit Evropian komisioneri për Zgjërimin Oli Rehn shefit të UNMIK-ut Soren Jessen-Petersen.
Ren ka shtuar se procesi që çon kah statusi është i pandashëm nga zbatimi i standardeve.
Në takimin në Bruksel, Rehn ka theksuar se zbatimi i standardeve do të inkuadrohet në procesin e stabilizim-asocimit të Kosovës në Bashkimin
Sipas zëdhënëses Kristina Nadj, Rehn ka shtuar se qëllimi është të gjindet statusi për një "Kosovë shumëetnike", dhe se në këtë proces, pala shqiptare dhe serbe duhet të vendosin dialogun e ndërsjellë.
XS
SM
MD
LG