Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

BRATISLLAVË


Ministreja e Jashtme e Zvicrës Micheline Calmy-Rey, sot e ka ripërsëritur qëndrimin për pavarësinë e Kosovës.
"Arsyeja përse Zvicra mbështet pavarësinë e Kosovës është sepse marrëdhëniet mes Kosovës dhe Zvicrës janë shumë të fuqishme. 10% e shqiptarëve nga Kosova aktualisht jetojnë në Zvicër. Nëse diçka ndodh në Kosovë, kjo do të ketë ndikim edhe në Zvicër", ka deklaruar Calmy-Ray pas takimit me ministrin e Jashtëm të Sllovakisë Eduard Kukan.
Ajo tha se situata aktuale në Kosovë, e cila prej vitit 1999 është nën administrimin ndërkombëtar, lë shumë për të dëshiruar, dhe kjo i vështirëson përpjekjet e Zvicrës për të ndihmuar Kosovën.
Calmey-Rey dhe Kukan janë shprehur në favor të fillimit të negociatave mbi statusin e Kosovës, duke nënvizuar se duhet të respektohen të gjitha të drejtat e pakicave.
Kukan tha se Sllovakia do të bëjë publike një deklaratë për statusin e ardhshëm të Kosovës. "Më e rëndësishmja është që zgjidhja për një Kosovë të pavarur nuk do ta dëmtonte stabilitetin e rajonit. Gjithashtu është me rëndësi të gjendet një zgjidhje evropiane, me ndikimin maksimal evropian, jo vetëm për hir të Kosovës, por edhe për hir të vendeve tjera në rajon", ka deklaruar Kukan.
XS
SM
MD
LG