Ndërlidhjet

ASTANA


OSBE-ja deklaroi se zgjedhjet presidenciale në Kazakistan nuk plotësuan standartet demokratike. Qëndrimi i ndërkombëtarëve erdhi pas shpalljes së rezultateve nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Kazakistanit, sipas të cilit presidenti Nursultan Nazarbayev ka fituar 91% të votave, kurse sfiduesi i tij kryesor Zharmakhan Tuyakbai ka marrë 6.6%. Nazarbayev udhëheq vendin prej vitit 1989.
BAGDAD
Gjyqi ndaj i ish diktatorit Sadam Hysein është ndërprerë pasi grupi i mbrojtjes së tij ka braktisur sallën. Shkak u bë refuzimi që kryetari i trupit gjyqësor i bëri ankesave të mbrojtjes së Sadamit ku merr pjesë dhe gjenerali Ramsey Clark, mbi legjitimitetin e proçesit gjyqësor. Ish diktatori iraken me zë të lartë ka thirrur "Rroftë shteti Arab".
XS
SM
MD
LG